Tudi milijon evrov ni več to, kar je včasih bilo … / No, potem pač naredimo iz njega tri milijone.

Dragi soborec!
Tudi milijon evrov ni več to, kar je včasih bilo. Na veliki četrtek smo darovali izdelke Liqui Moly v vrednosti enega milijona evrov. Z brezplačnimi izdelki iz naše proizvodnje želimo pomagati bolnišnicam, reševalnim službam in gasilcem, da bodo lahko vedno v pripravljenosti. Dobra stvar, ki je bila izredno dobro sprejeta. Do zdaj smo dobili naročila za že skoraj 1500 pošiljk. Zagotovo jih bomo večino pripravili ta in naslednji teden.
Po zgolj nekaj dnevih ugotavljam, da smo s tem sprožili velikanski plaz. Sploh nisem vedel, da imamo (hvala bogu) v Nemčiji toliko vozil z modrimi lučmi in bolnišnic 🙂 Nič zato, potem pa bomo vsem, ki skrbijo za naše zdravje in varujejo naša življenja, podarili brezplačne izdelke v vrednosti še dodatnih dveh milijonov evrov. Kdo bi si želel med vožnjo v bolnišnico z reševalnim vozilom obtičati na cesti, samo zato, ker se je okvaril motor? Torej, stvar je jasna, v dobre namene bomo podarili ne le za en
milijon, temveč za tri milijone evrov pomoči iz naše proizvodnje!!!

In kako je drugače? Število novih naročil je manjše, vendar še vedno prejemamo vsakodnevna naročila. Kljub temu … Iskrena hvala našim strankam in iskrena hvala
našim prodajalcem. Neomajno izdelujemo dalje in večamo zalogo v skladiščih. Hkrati na vso moč oglašujemo naše storitve in izdelke: z dvostranskimi oglasi, stalnimi objavami na vseh družbenih omrežjih in z 200 dodatnimi TV-oglasi do polovice leta.
Tudi to pomeni nekaj milijonov evrov dodatnih naložb. To se ne sklada ravno z doktrino poslovnega upravljanja, ki zagovarja prihranek in optimizacijo stroškov, vendar je del našega načrta, da 1. ohranimo poslovanje podjetja in 2. po krizi z vso močjo poslujemo dalje. Upam, da bomo priča povečanemu povpraševanju najkasneje čez štiri do šest tednov. Takrat bo uspešen tisti, ki bo lahko dobavil svoje izdelke. To bomo mi, saj bomo imeli na voljo veliko izbiro in zato, ker smo dokazali, da se je mogoče na nas zanesti, zlasti v času krize. Pošiljam vam samozavestne in optimistične pozdrave.
Vaš
Ernst Prost