Podjetje LIQUI MOLY z najuspešnejšim mesecem v zgodovini podjetja

Strokovnjak za olje in dodatke je marca ustvaril promet v višini 65 milijonov evrov

Podjetje LIQUI MOLY ostaja na poti rasti: Strokovnjak za olje in dodatke je marca povečal svoj promet na 65 milijonov evrov, kar je za 19 odstotkov več kot istega meseca lani. »Zdaj žanjemo to, kar smo posejali lani,« pravi direktor Ernst Prost.

Ko se je pred enim letom razširila pandemija covida-19 in je to začelo povzročati negotovosti v gospodarstvu, se je podjetje LIQUI MOLY odločilo, da bo stopilo na plin. Podjetje je hitro podvojilo svoja vlaganja v trženje, da bi preprečilo škodljive posledice zmanjšanega povpraševanja. »Na ta način smo ustvarili lastno konjunkturo,« povzema Ernst Prost. Ta ukrep je bil še uspešnejši zato, ker so številni konkurenti v tem času zmanjšali svoje proračune in omejili svoje storitve. »S tem smo se spravili v zelo dober izhodiščni položaj v globalnem gospodarstvu, ki se šele zdaj znova pobira,« meni Ernst Prost.

V prvih treh mesecih je podjetje ustvarilo promet v višini 168 milijonov evrov, kar je na isti ravni kot leto pred tem. Kajti prvo četrtletje leta 2020 je bilo še posebej uspešno, še preden je pandemija vplivala tudi na promet podjetja LIQUI MOLY. Dobiček v višini 2,8 milijona evrov je prav tako enako visok kot v istem četrtletju leto poprej. »Z dobrim začetkom v prvem četrtletju smo dobili veter v hrbet in s tem priložnost, da naredimo leto 2021 najuspešnejše leto za podjetje LIQUI MOLY, kljub vsem težavam, ki nam jih še lahko prinese pandemija,« je prepričan Ernst Prost. »Uspeh ne pomeni zgolj ustvariti več prometa, temveč ustvariti tudi več varnih delovnih mest. Med pandemijo smo zaposlili več kot 100 novih zaposlenih ter ostalim zagotovili ohranitev delovnega mesta!