Novo olje za Fordove modele: LIQUI MOLY Top Tec 6610

Premium olje je primerno tudi za Mercedes in Jaguar
Z oljem Top Tec 6610 podjetje LIQUI MOLY na trg prinaša novo motorno olje, ki med drugim ustreza najnovejšim zahtevam podjetja Ford (WSS M2C 952-A1). “Gre za vrhunsko olje, ki zmanjša porabo goriva in istočasno motorju nudi obsežno zaščito,” pravi Oliver Kuhn, namestnik vodje laboratorija za olje pri LIQUI MOLY.

Ta specifikacija olja je potrebna predvsem za vozila Ford z 1,5-litrskim motorjem Duratorq TDCI. Poleg tega je olje uradno odobreno tudi s strani Mercedesa (MB 229.71), Jaguarja, Land Roverja (STJLR.03.5006) in Opla (OV0401547) ter priporočeno za vozila General Motors (GM dexos D). Poleg tega ustreza tudi zahteve ACEA C5 in API SP. Primerno je tako za bencinske kot tudi dizelske motorje.

Z viskoznostjo 0W-20 sodi med redka motorna olja. “S tem sledi trendu avtomobilskim proizvajalcem, ki se oddaljujejo od gostih motornih olj,” razlaga Oliver Kuhn. “Pri redkem olju motor za črpanje olja potrebuje manj moči. To je eden številnih ključnih dejavnikov avtomobilskih proizvajalcev: zmanjšati porabo goriva in emisije.”

To novo olje je bilo razvito na osnovi olja Top Tec 6600, ki ga je odobril BMW. S prilagoditvijo recepture je bilo sedaj mogoče pokriti tudi Fordovo specifikacijo. “Tako je Top Tec 6610 dobra dopolnitev naših premium olj,” pravi Oliver Kuhn.