Nega voznega parka čolnov mimogrede

LIQUI MOLY predstavlja Marine Detailer

Pranje, sušenje, konzerviranje in poliranje. Kdor želi negovati zunanjost svojega čolna, potrebuje čas in predanost. Sijaj in zaščita pa sta na voljo tudi hitreje: popršite, obrišite in je končano. To vam omogoča novi Marine Detailer podjetja LIQUI MOLY. Primeren je za lake, plastiko, ojačano s steklenimi vlakni, in gel premaze. Sejmov brez njih si ni več mogoče predstavljati: detajlerji. Ko je treba hitro očistiti prstne odtise, prah ali lise, da površina znova zasije. Oznaka izdelka je program:

“T. i. detailing je ekstremno intenzivna nega čolnov do podrobnosti,” pravi Dieter Otto, strokovnjak za izdelke za nego pri podjetju LIQUI MOLY. Ciljna skupina za nova sredstva je široka: “Izdelek osreči tako navdušence negovanja kot tudi pragmatike, saj je mogoče z dokaj malo truda doseči vrhunski rezultat,” pojasnjuje strokovnjak. Kajti Marine Detailer ne zagotovi le sijaja, ampak ga tudi za umazano ni škoda. Prah, sledi šapic, celo ptičje iztrebke sprej zlahka odstrani.

Novost v sortimentu izdelkov za plovila nemškega strokovnjaka za avtomobilsko kemijo je izredno učinkovit sprej, ki gladki lak zatesni za več tednov in mu da sijaj. Lahko ga razpršite tudi na gel premaze ter plastiko, ojačano s steklenimi vlakni. Obdelane površine vodo odbijajo in nova umazanija se zelo težko prime. Ali so detajlerji le nova moda? Navsezadnje obstajajo voski za pršenje. Osnovna kemična receptura je podobna, vendar sta obe različni. Ker detajlerji vsebujejo večji delež čistilnih tenzidov, jih je mogoče uporabiti tudi na rahlo umazanih površinah. Popolna rešitev za hitro čiščenje mimogrede.

Marine Detailer deluje na suhih in vlažnih površinah. “Če je na plovilu še jutranja rosa, enostavno nanesite sprej in obrišite s krpo”, svetuje Otto. Velik vpliv na rezultat ima vrsta uporabljene krpe. Najboljše rezultate boste dosegli s krpo iz mikrovlaken z visokim florom in z laserskim rezom, kot je “krpa iz mikrovlaken za poliranje” podjetja LIQUI MOLY. Ta preprečuje nastanek trakastih marog in lahko vpije veliko tekočine. Še en nasveti od strokovnjaka za nego: “Razpršilka ne uporablja vnetljivega aerosola. Tako je mogoče Marine Detailer brez nevarnosti tudi poleti imeti na čolnu.”