Naš kompetenčni center za maziva

Maziva z izjemno dozo strokovnega znanja

Nenehno spreminjajoče se razmere in naraščajoče zahteve po sodobnih mazivih zahtevajo usposobljenost na celotni ravni. Še dobro, da je naša proizvodnja olja v Saarlouisu popolno optimizirana – zahvaljujoč predvsem nenehnim modernizacijskim procesom in velikemu strokovnemu znanju!

Riziskovalno znanje

Prihodnost je cilj našega ultramodernega laboratorija. Naša ekipa, ki jo vodi vodja oddelka za raziskave in razvoj Michael Scholer, se uspešno spopada z vsemi tehničnimi izzivi, se prilagaja in uporablja specifična orodja in razvija povsem individualne rešitve. Vedno razmišljajte korak naprej – zato se Meguin zavzema za inovacije, kot so posebni biološki izdelki na osnovi obnovljivih surovin. Tu pa je odlično sodelovanje z našimi strankami odločilni dejavnik za uspeh. Poslušanje, razmišljanje, nenehno ponastavljanje – harmonična triada, s katero stalno razvijamo nove vrhunske izdelke in koncepte.

Razvojno znanje

Naši čarodeji, izkušenimi tehniki maziv, za ustvarjanje novih izdelkov in posebnih rešitev ne potrebujejo nadnaravnih moči ali čarovništva. Prav zaradi njih igramo tako pomembno vlogo na področju razvoja motornega olja, npr. olja za predvžig z nizko hitrostjo (LSPI) ali olja za ekonomično porabo goriva, ki seveda zmanjšajo porabo goriva. Naši strokovnjaki s posebnimi paketi aditivov izboljšujejo lastnosti maziv, ki z višjimi zahtevami postajajo tudi vse bolj kompleksna. Sodobno motorno olje za avtomobile vsebuje na primer kar 20 do 25% več dodatkov, olja za gospodarska vozila pa 10%.

Strokovno znanje

Zlasti v zadnjih letih smo veliko vlagali v prestrukturiranje svojih procesov in postopkov ter širitev svojih proizvodnih zmogljivosti. Danes imajo naša posestva z rezervoarji 18 milijonov litrov baznih olj, naša surovina in formulacija pa skupno 140 rezervoarjev. Izjemno sodoben matrični razdelilnik zagotavlja učinkovit pretok materiala. Enajst mešalnic ponuja zmogljivosti doziranja od 3,8 do 22 ton. Na dveh polnilnih linijah se dnevno napolni do 300 velikih posod, pet linij za polnjenje z majhnimi posodami od 250 ml do 5 l pa v treh izmenah dnevno dostavi med 70.000 in 100.000 litrov. Produktivnost po celi liniji!

Strokovno znanje o izdelku

V Meguinu letno proizvedemo približno 80.000 ton maziv, ki jih dobavijo v več kot 120 držav po vsem svetu. Večina teh je avtomobilskih izdelkov. Za vse izdelke po vsem svetu veljajo enaki visoki standardi kakovosti. Naša olja in dodatke razvijamo in proizvajamo izključno v Nemčiji. Ker ima predznak “Made in Germany” odličen sloves po vsem svetu, za naše stranke pa predstavlja varno prepričanje o kakovosti . Ne glede na to, v kateri državi in pod kakšnimi pogoji: Naša prvovrstna kakovost vedno ustreza zahtevanim standardom in prinaša resnične koristi.

 

Kakovosno strokovno znanje

Tudi notranje zagotavljanje kakovosti je bilo v zadnjih letih dodatno optimizirano. Sami lahko opravimo celotni spekter analiz. Zaradi velikega števila dnevnih vzorcev olja s številnimi posameznimi analizami za nadzor proizvodnje je to ne le bolj ekonomično, temveč tudi bistveno hitreje in bolj prilagodljivo. Vse vhodne surovine se natančno preverijo in tudi med proizvodnjo se izvajajo stalne kontrole kakovosti vse do zadrževalnega vzorca za končne izdelke. Pred odpremo končnih izdelkov se ponovno opravijo obsežni pregledi. Poleg tega se za vsako proizvodno linijo zabeležijo in dokumentirajo vsi ustrezni proizvodni podatki. Označevanje s številko serije in datumom proizvodnje omogoča popolno sledljivost vseh izdelkov.

Prodajno znanje

Kar je začela naša prodajna ekipa na sedežu podjetja Meguin, naši prvi prodajalci podpornih centrov na trg uvedejo kot prvo kontaktno točko. Zagotavljajo pomembno strokovno znanje in izkušnje, na voljo so za redna izobraževanja in po potrebi nudijo podporo na terenu za zapletena vprašanja. Tudi priložnosti za rast, ki jih ponuja globalni razvoj novih trgov, ne prepuščamo naključju. Namesto tega se zanašamo na naše desetletne izkušnje na mednarodnem prizorišču in stalno visoko kakovost naših izdelkov, da bomo Meguin postavili skupaj z našimi prodajnimi partnerji po vsem svetu.

Strokovno znanje ekipe

Imamo tehnično znanje. Imamo strokovno znanje. In predvsem: imamo človeško znanje. Resnično življenje naših korporativnih vrednot in ideje, kreativnost in predanost naših kolegov so osnova za našo nenehno rast. Da bi to zaščitili, redno ustvarjamo nova delovna mesta in smo trdno zavezani Nemčiji kot poslovni lokaciji. Kakovostna maziva nemške proizvodnje. Izdelano v naših najsodobnejših obratih za proizvodnjo, polnjenje in pakiranje v Saarlouisu.

Okoljsko strokovno znanje

Za nas so še posebej pomembni okolju prijazni proizvodni procesi in upoštevanje najstrožjih okoljskih standardov. Izjemen primer našega trajnostnega delovanja je kompleksna tehnika pigmentiranja v osrednji farmacevtski posodi z matričnim razdelilnikom. Tu se cevi naših osmih glavnih proizvodnih linij očistijo zelo učinkovito ob vsaki spremembi formule, preden se napolni novo olje. Rezultat: bistveno manj olja za izpiranje. Naložba, ki pozitivno vpliva na okolje.