LIQUI MOLY z masivnim dvojnim vodenjem

Dr. Uli Weller je bil poleg Günterja Hiermaierja imenovan za generalnega direktorja.

Že dolgo trajajoč upravni direktor podjetja v Ulmu dr. Uli Weller bo na začetku leta 2023 postal drugi generalni direktor skupine podjetij. Za LIQUI MOLY je to logičen korak in jamstvo za obstojno stabilnost in varnost. “Moja odgovornost je, da vodim naše podjetje v varno prihodnost. Zame drugi generalni direktor pomeni popolno strateško podporo,” pravi Günter Hiermaier.

S tem korakom bo dr. Uli Weller napredoval v dodatnega generalnega direktorja skupine LIQUI MOLY, ki vključuje tudi Meguin GmbH & Co. KG Mineraloelwerke v Saarlouisu ter številne podružnice LIQUI MOLY v tujini. Še naprej bo deloval kot upravni direktor. “Dr. Weller je eden od ljudi, ki so oblikovali LIQUI MOLY. Več kot desetletje je zanesljivo prispeval k našemu uspehu.

Internaliziral je naše vrednote, pomagal oblikovati naše strategije kot upravni direktor in pozna podjetje kot nihče drug,” pravi Günter Hiermaier od svojega cenjenega kolega. Hiermaier ostaja predstavnik podjetja.

LIQUI MOLY je pod vodstvom Günterja Hiermaierja kot novega šefa zelo uspešen že od 1. marca 2022. Kljub hudemu svetovnemu gospodarstvu in izredno težkim razmeram na trgu surovin podjetje v Ulmu še naprej raste in je leta 2022 ustvarilo 72 dodatnih delovnih mest. Meni, da je dvojno vodstvo že mogoče opredeliti kot še en udar: “O odločitvi menim, da je močno dvojno vodstvo na čelu družbe garancija za kontinuiteto, stabilnost kot tudi varnost podjetja in vseh, ki delajo z nami.”

“In tudi kot znak, koliko cenimo podjetje v Würthu, v katerem smo del od leta 2018, kot proizvajalec avtomobilskih kemikalij.”

LIQUI MOLY naj bi letos – očitno več kot 2021 – naredil promet v 800 milijonih evrov, zaposlova pa več kot 1.000 ljudi. Ljudstvo iz Ulma bi do leta 2025 želelo doseči svoj samoodločen cilj v višini milijardo evrov prometa. “Naše knjige naročil so polne in v širitev naše proizvodnje vlagamo nekaj milijonov evrov,” je napovedal Günter Hiermaier. “Naša strategija diverzifikacije in internacionalizacije nam je dala možnost, da se uspešno ukvarjamo s krizami, zapletenimi situacijami in dinamičnimi trgi. V vernakularni bi rekel, da ne damo vseh jajc v eno košaro. In ravno to smer sledimo z imenovanjem dr. Wellerja za drugega generalnega direktorja,” je še dodal.

Uli Weller kot bodoči drugi človek v vodstvu je zadovoljen s svojo nalogo. “Veselim se, da bom pomagal oblikovati prihodnost LIQUI MOLY z vrha. Dokler delam za podjetje, sem se dobro zavedal dejstva, da je uspeh na koncu vedno timski trud. In imamo izjemno ekipo in rad bi bil del voditi to.”