Kako pripraviti motor na zimo

Po zimi se brez skrbi vrnite na cesto, namesto da bi morali najprej na servis: S pravilno ne bo težav oskrbo in zaščito vašega motorja v hladnem letnem času.

 

Poleg povečanja tlaka v pnevmatikah na 0,5 bara nad nominalno vrednost je tudi podpora motorja ena od priporočenih “klasik”. To razbremeni pnevmatike, saj zaradi stoje ne nastajajo tlačne točke. Prav tako priporočljivo je shranjevanje baterije na suhem, hladnem in odpornem proti zmrzali prostoru. Najbolje prezimi v minimalnem, enakomernem polnjenju s polnilnikom. Prav tako so nujni ustrezni izdelki za nego.

 

LIQUI MOLY ponuja celo vrsto uporabnih izdelkov za srb  vašega motorja. Naj bo to temeljito čiščenje, skrbno konzerviranje ali “vitamini” rezervoarja: s tem orodjem bo vaše motorno kolo ostalo vizualno in tehnično primerno čez zimo. Naši motorni izdelki prispevajo tudi k trajnostnemu vzdrževanju vrednosti vašega motorja. Podrobneje vam bomo predstavili svoj vsestranski paket za varno mirovanje motornih koles.

 

Motorbike Gasoline Stabilizer – Motorni bencinski stabilizator

 

Tako se motor po zimi brez težav zažene: Motorni stabilizator LIQUI MOLY z dolgotrajnim učinkom je še posebej primeren za preventivno uporabo. Stabilizator goriva, preizkušen s turbo in katalizatorjem, ohranja in ščiti gorivo pred staranjem in oksidacijo. Ker gorivo z oksidacijo izgubi gorljivost in motor postane neuporaben. Z stabilizatorjem goriva se bo motocikel na začetku sezone zanesljivo spet zagnal. Korozija je preprečena v celotnem sistemu za gorivo. To bencinskemu stabilizatorju omogoča enostavno razgradnjo motornih koles, skuterjev, štirikolesnikov, motornih sani in drugih dvotaktnih in 4-taktnih motorjev. Povečana je tudi varnost obratovanja. Vesel stranski učinek: Natančno odmerjanje dolgoročno ohranja vašo denarnico.

DO IZDELKA

 

Motorbike Cleaner – Čistilo za motorje

Osnova za ohranitev čudovitega videza vašega motorja: dobra skrb za zunanjost kolesa. Tu pomaga čistilo za motorna kolesa LIQUI MOLY. Čistilna tekočina, ki ne onesnažuje, posebej razvita za motorna kolesa. Je biološko razgradljiv in okolju prijazen. Ostanke umazanije, olja in masti je mogoče hitro in učinkovito premagati.

DO IZDELKA

 

Gloss Spray Wax – Sijajni vosek

Da bi zagotovili, da bo kolo po zimi sijalo tako kot prej: Vosek v spreju z visokim sijajem je primeren kot dodatek čistilu motornih koles. Nastala zaščitna plast kompenzira manjše praske in barvo ščiti pred vremenskimi vplivi. To prispeva tudi k ohranjanju vrednosti kolesa. Rahlo umazanijo na cesti in mastno umazanijo se enostavno in hitro odstrani, ne da bi prišlo do prask. Preprosto poliranje, gladka površina z visokim sijajem in izjemno dobro barvno globino na vseh vrstah barv in emajla. Naš sijajni vosek v spreju je primeren za vse barve.

DO IZDELKA

 

 

Motorbike Multi-Spray

Zagotavlja gladko medsebojno delovanje med deli tudi po zimi: Multi-Spray za motorno kolo LIQUI MOLY maže, raztaplja rjo, ščiti in skrbi za motor. Premikajoče se dele, kot so Bowdenovi kabli, ohranja trajno tekoče. Trmasto zarjaveli vijaki se sprostijo. Multi-Spray ščiti vso elektriko in preprečuje škripanje. Ščiti pred korozijo, skrbi za gumijaste dele in zagotavlja odlične penetracijske lastnosti. O teh lastnostih se je lahko prepričal tudi naš Multi-Spray med preskusom revije MOTORRAD (izdaja 26/2015): 84 od 100 točk in zato prvo mesto govori samo zase.

DO IZDELKA

 

Motorbike Leather Suit Care

Tako kot “nega kože” za vaše usnjene komponente: LIQUI MOLY Motorbike Leather Suit Care je visokokakovostna negovalna emulzija za gladko usnje. Posebej primeren je za sedeže, sedežne torbe, usnjene obleke itd. Osveži barve in nudi zaščito ter nego usnja. Obdelane površine dobijo pol mat sijaj z impregnacijskim učinkom.

DO IZDELKA

 

 

Motorbike Visor Cleaner – Čistilo za motorne kolesce

 

Vedno ohranite jasen vid: Splošno čiščenje čelade je dobra ideja, zlasti ob koncu sezone. Ostanki žuželk in umazanija se zbirajo zlasti v odprtinah za odtok zraka in okoli njih. Z našim čistilom za vizirje lahko to hitro, enostavno in zanesljivo odstranite. Motorno čistilo za vizir znamke LIQUI MOLY odstranjuje olje, ostanke silikona, žuželke in drugo umazanijo. To ustvarja jasen vid in varnost. Odličen čistilni učinek in enostavna uporaba sta prepričala tudi uredništvo revije “Motorradfahrer”.

 

V IZDANJU 10/2017 JE PRIPOROČILO NAŠO ČISTILO ZA VIZORJE.

Motorbike Visor Clean Cloth Set