Od mehanika do podjetnika

Ernst Prost je svoje življenje posvetil prodaji in zmagi. Zato je bilo logično, da ga bodo slej ko prej privabili na vrh podjetja, ki ima potencial globalne blagovne znamke. Toda preden je realiziral svoj potencial in se lotil svojega življenjskega podviga, je sin bavarskega tovarniškega delavca in zidarja najprej ustvaril trdno osnovo zase, končal šolo in prakso. Po končanem šolanju avtomehanika, ki mu je sledilo »divje obdobje«, je delal kot mlajši prodajalec in kasneje kot vodja trženja v prenovljeni tovarni za vzdrževanje avtomobilov.

Leta 1990 se je pridružil podjetju LIQUI MOLY kot vodja prodaje in trženja, preden je leta 1998 postal edini vodilni partner. V življenju in delu Ernsta Prosta, ki je odtlej postal resničen vir navdiha, so  se zgodile številne  pomembne stvari: na primer rast števila taposlenih v podjetju,   hitra rast, nakup ttovarne mineralnih olj Meguin v Saarluisu leta 2006, ter širitev globalnih prodajnih aktivnostih v več kot 120 državah.

Leta 2018 je Ernst Prost prodal svoj delež  skupini Würth. Ostal je še naprej izvršni direktor korporativne skupine LIQUI MOLY in Meguin.

Od stažista do podjetnika

Tako kot pri prodaji se je  Ernst Prost posvetil tudi ljudem. Vrednote, kot so prijateljstvo, spoštovanje, poštenost in skromnost, so zanj zelo pomembne. Vodi svoje podjetje v skladu s temi načeli. Misli, da je njegova ekipa povsod, kjer obstaja potencial za LIQUI MOLY. Poimenuje jih “partnerji”, ker vsak od njih vodi podjetje v isto smer, zaradi česar je danes ena najpomembnejših blagovnih znamk motornih olj na svetu.

Te vrednote so del razloga, zaradi katerega je leta 2011. ustanovil fundacijo ERNST PROST FOUNDATION . Z neprofitno organizacijo, ki danes pomaga ljudem v stiski, omogoča tudi boljši dostop do izobraževanja in usposabljanja mladih “UBUNTU” – Človeštvo , dobrodelnost in družbeni duh so v središču njegove druge humanitarne fundacije: the ERNST PROST FOUNDATION FOR AFRICA.

Fundacija ima nalogo, da se bori proti trpljenju, revščini in s tem izboljša življenjske razmere prebivalcev Afrike.